Retete fara foc

Smoothie din pomelo si vlastari de floarea soarelui

Va prezint o reteta simpla de smoothie de iarna pregatita cu ajutorul unui storcator prin presare la rece.

Smoothie din pomelo și vlăstari de floarea soarelui

  • Porții: 2-4
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • ½ pomelo
  • 100 g de vlastari de floarea soarelui
  • 5 frunze mari de salata verde
  • 5 mere romanesti

Instructiuni:

La pomelo am folosit in mare parte pulpa, incercand sa elimin pielita amara. Vlastarii proaspeti de floarea soarelui i-am spalat bine si i-am eliminat pe cei care erau galbeni sau vestejiti. Merele romanesti le-am spalat bine, folosind apa puternic alcalina speciala pentru spalat legume si fructe. Am adaugat pe rand in storcatorul prin presare la rece: pomelo, vlastarii de floarea soarelui, insa nu toti odata ci pe rand iar la final merele intregi, spre bucuria mea, acest storcator avand o palnie extralarga de alimentare. A iesit un smoothie racoritor si foarte aromat, fiind de acum asezat pe lista smoothie-urilor favorite.

Consum:

Se consuma imediat dupa stoarcere, de preferat pe stomacul gol sau la 30 de minute dupa masa sau inainte de masa. Daca il lasati sa stea, chiar si intr-un recipient de sticla, se va oxida si proprietatile se vor diminua. Puteti consuma si pana la 2 litri din acest smoothie. Smoothie de iarna

Beneficii:

Acest smoothie este plin de vitamine, minerale si proteine.
  1. Pomelo este bogat in calciu pentru oase si dinti sanatosi, vitamina C care intareste sistemul imunitar si previne racelile fiind ideal in anotimpul rece, potasiu si pectina care ajuta la echilibrarea tensiunii arteriale etc.
  2. Vlastarii de floarea soarelui sunt bogati in fosfor, calciu si magneziu, minerale excelente pentru oase si dinti. Contin proteine complexe, avand cel mai mare procentaj proteic dintre toate semintele. Au de asemenea fier si cupru, care este un ajutor de nadejde in folosirea fierului de catre organism; potasiu, predominant in tesutul creierului si necesar pentru functionarea normala a sistemului nervos; contin 92 USP unitati de vitamina D, rar gasite in legume, si in final, acid folic precum orice planta verde etc.
  3. Salata verde contine cantitati de vitamina C, E, B1, B2, B6, A, acid folic, minerale, nutrienti cheie care ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos, reduc bolile cardiace. Unele specii de salata contin cantitati mai mari de minerale precum fosfor, fier, potasiu etc.
  4. Merele contin cantitati mari de vitamina C, contin fenoli, un fel de  antioxidanti care ajuta la prevenirea cancerului, bolilor cardiace si cerebrale. Contin fitonutrienti care feresc corpul de boli, precum Alzheimer şi Parkinson. De asemenea merele ajuta la mentinerea unui sistem digestiv sanatos, contin quercitina, un flavonoid care scade colesterolul si previne bolile cardiovasculare etc.
Intr-o alimentatie sanatoasa este important sa nu consumati zilnic aceleasi alimente tot timpul, ci sa aveti o diversitate mare de la zi la zi, de la saptamana la saptamana, in asa fel incat corpul sa primeasca o paleta larga de nutrienti usor de folosit. De asemenea, nu faceti exces de niciun aliment indiferent de cat de sanatos este ci preferati echilibrul in toate, pentru a va simti mereu in forma si a beneficia de o sanatate de fier.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

4 gânduri despre „Smoothie din pomelo si vlastari de floarea soarelui

  1. Buna Seara Vlastarii de Floarea soarelui de unde ii pot cumpara? Va multumesc Sunt din Oradea

    Apreciază

    1. Buna seara,

      Ii puteti comanda online. Noi asa facem toata iarna si primavara si ajung minunati. Sunt cei mai rezistenti la transporturi de 1-2 zile prin curier. Aici este link-ul de unde puteti comanda.

      Cu bine,
      Ligia

      Apreciază

  2. Va rog nu-mi mai trimiteti publicatii:sunt batrin,92 ani sunt suferind si nu cunosc engleza. Va multumesc pt. intelegere

    Apreciază

    1. Buna ziua,

      Eu nu va trimit personal ci prin faptul ca v-ati abonat la site, programul va trimite automat. Trebuie sa va dezabonati si v-as ajuta eu, insa nu am cum sa fac asta.

      Multa sanatate,
      Ligia

      Apreciază

Comentariile sunt închise