Ingrijirea sanatatii

Aditivii alimentari nocivi sanatatii

„Acest articol scurt prezinta lista aditivilor recunoscuti ca fiind toxici. Lista este un extras din raportul Oficiului Consumatorilor din Piata Comuna Europeana iar sursa s-a pierdut din 2006 incoace. Aditivi alimentari foarte periculosi pentru organismul uman si care se presupune ca provoaca cancerul:

  • E131 (Albastru patent),
  • E142, E211 (benzoat de sodium)
  • E213 (benzoat de calciu)
  • E214 (p-hidroxibenzoat de etil)
  • E215 (sarea de sodium a parahidroxibenzoatului de etil)
  • E216 (parahidroxibenzoat de propil)
  • E217 (sarea de sodium a parahidroxibenzoatului de propil)
  • E218 (p-hidroxibenzoatului de metil), E239 (hexametilen tatra amina)
  • E330 (acid citric prezent in orice suc, inghetata sau in sarea de lamaie)”

Aditivii alimentari clasificati in functie de ravagiile pe care le fac in corp

  1. Aditivi alimentari care afecteaza vasele de sange: (E250 (nitrit de sodium), E251 (nitrat de sodium), E252 (nitrat de potasiu).
  2. Aditivi alimentari care produc boli de piele: (E230 (difenil), E231 (ortofenil fenol), E232, E233 (thiabendasol).
  3. Aditivi alimentari care ataca sistemul nervos: (E311 (galat de octal), E312 (galat de dodecil).
  4. Aditivi alimentari care pot produce tulburari digestive (indigestie, voma, colici abdominale etc.): (E338 (acid fosforic), E339 (fosfat monosodic/disodic/trisodic), E340 (fosfat monopotasic/dipotasic/tripotasic), E341 (fosfat monocalcic/dicalcic/tricalcic), E463 (hidropropil celuloza), E465 (metil etil celuloza), E466 (carboximetil celuloza), E 450(difosfat disodic/trisodic/tetrasodic/dipotasic/tetrapotasic/dicalcic/biacid de calciu), E461, E407 (caragenan) din inghetata.
  5. Aditivi care distrug vitamina B12: (E200 (acid ascorbic).
  6. Aditivi care determina afectiuni intestinale: (E220 (sulfat anhidru), E221 (metabisulfit de potasiu), E222 (sulfit acid de sodiu), E223 (metabisulfit de sodiu), E224(metabisulfit de potasiu).
  7. Aditivi care cresc nivelul colesterolului: (E320 (butil hidroxianisol BHA), E321 (Butil hidroxitoluen BHT).
  8. Alti aditivi periculosi: (E120 (conselina, acid carminic), E124 etc.”

Dupa ce veti citi articolul o sa va intrebati, ce am mai putea manca fiindca aproape orice contine aditivi. Ei bine, adevarul este ca mai toate din jurul nostru sunt atinse atat de poluare cat si de chimicale diverse care ne conduc spre o stare de sanatate precara. Ceea ce putem noi face e sa ne protejam atat cat putem si sa eleminam alimentele care prezinta liste lungi de E-uri cum ar fi: mancare ieftina, semipreparatele, fructele si legume „perfecte” care pe langa faptul ca sunt crescute pe suport chimic, au zero nutrienti si produc daune in organism in loc sa il ajute.

Optati pentru legume si fructe cumparate de la producatori locali, taranii de pe piata sau fermieri locali de incredere. Aici este o lista cu producatorii locali la care puteti apela. Evitati legume si fructe mai verzi, sau pe cele mai „aratoase”, care initial au fost culese verzi si de cele mai multe ori coapte artificial in containere in care sunt eliberate gaze speciale.

Puneti-va un banut deoparte daca va pasa de sanatatea voastra si alegeti mai ales produse organice, ecologice si in special pentru cei care locuiesc in USA, nu atingeti produse lactate si carne care nu sunt garantat organic (vedeti ca eticheta de organic la unele difera si induc in eroare). Toate produsele conventionale sunt imbibate cu diferite forme de hormoni de crestere cat si antibiotice, erbicide, pesticide, cantitati anormale de azot care forteaza cresterea legumelor si fructelor intr-un timp mai scurt etc.

Daca mergeti sa mancati in oras, anuntati chelnerul ca sunteti alergiti la MSG (mono-sodiu-glutanat), deoarece restaurantele folosesc din abundenta aceasta otrava pentru a imbunatati gustul mancarii. Este mai bine sa luam masuri acum cat se mai poate. Un alt articol interesant despre MSG il puteti citi si aici. Vedeti un video recent, 2010 extraordinar despre monosodiu-glutamat prezent in orice produs si efectele lui in timp.

Un gând despre „Aditivii alimentari nocivi sanatatii

Comentariile sunt închise