Ingrijirea sanatatii

Herpesul oral iti face probleme?

Herpesul oral apare oricand sistemul imunitar este slabit si dupa ce s-a consumat mult zahar sau produse de panificatie (dupa sarbatori sau in anotimpul rece). Acesta indica de asemenea o lipsa maxima in corp de vitamina D+K2, C si B12.

Multi incearca sa trateze herpesul oral cu Aciclovir, plasturi neeficienti, cu Zovirax sau mai stiu eu cu ce alt medicament super scump. Prin 2000 m folosit si Zovirax, si Aciclovir si plasturi, dar nimic uimitor pe cand cu Lysine sau Lizina (amino-acid), trece imediat sau nici nu apare. Acesta trebuie luat din timp, exact atunci cand senzatia de arsura apare la nivelul buzei. Trebuie sa luati doua tablete imediat ce simtiti arsura atat la nivelul buzei sau la cei carora le iese si la nas, si in cateva ore va da inapoi. Daca apare totusi, aceste suplimente ajuta la grabirea procesului de vindecare. Nici noi n-am stiu de el pana ne-a fost recomandat de un medic cu experienta sa luam timp de 2 zile cate 3-4 pastile, de 500 mg/tableta, odata cu mancarea.

Se stie ca corpul nostru nu produce Lizina si are nevoie de amino-acizi pe care de obicei si-i procura din dieta zilnica. De cele mai multe ori insa nu este prezent in cantitate suficienta in alimente si de aceea medici il recomanda ca pe un supliment nutritiv. Lizina se regaseste in cantitati cele mai mari in amaranth (7.21 g intr-o jumatate de cana de 250 g), urmat de quinoa (6.5 g intr-o jumatate de cana de 250 g).

Lysine/ Lizina se gaseste in orice zona de armacie a magazinelor din SUA, precum Costco, Walmart, Giant, Bed, Bath & Beyond, Walgreens, CVS dar si in Romania in farmacii fizice si online. 

Ce ne-ar mai ajuta in aceasta situatie?

  • Vit. D+K2, C si B12, care se pot lua toata viata, ideal variantele lipozomale care se absorb in proportie de 90%, fiindca invelisul lipozomal le transporta direct la celule, comparat cu celelalte care trebuie sa treaca de bariera digestiva si care se absorb poate in proportie de 20-30%.
  • Sucul de aloe vera
  • Usturoiul zdrobit, insa nu la toata lumea functioneaza. Se aplica seara si se lasa sa actioneze cateva minute. Se ia la o parte si se asteapta pana pielea devine uscata. Puteti merge la culcare, insa nu va spalati pe fata. Efectul este rapid la unele persoane iar la altele trebuie repetat procesul.
  • Tinctura de propolis luata intern, cate 30 de picaturi timp de 3-4 zile.

Marturia unei cititoare 27 octombrie, 2010

„Draga Ligia, sambata aceasta am avut ocazia sa testez pe pielea mea cat de bine functioneaza acel produs natural. Si am fost socata… Pe la 7 dimineata am simtit tipica mancarime la nivelul buzei superioare si cand am verificat in oglinda, deja aparusera primii ciorchini de bubite – de obicei, mancarimea ma trezeste din somn, dar acum am fost prea obosita…

In sfarsit, am luat imediat doua pastile de Lysine si efectul a fost imediat – mancarimea s-a diminuat si parte din bubite s-au retras! Am continuat, incurajata fiind, sa iau alte doua seara, si tot asa si a doua zi. Si am fost socata sa vad ca.. au dat inapoi! Iar acum abia daca se mai vede ceva in zona respectiva. Mentionez ca nu am atins locul sub nicio forma.

Le au americanii pe ale lor, dar cand e de foarte bine, jos palaria! Iar pentru tine, MULTUMIRI din suflet! Dumnezeu sa-ti dea sanatate completa din abundenta! Din intamplare (care numai intamplare nu este, nu?) am dat peste post-ul tau, iar astazi sunt extrem de fericita ca am gasit acul pentru cojocul cel infectios. Cu siguranta voi spune despre acest produs pe unde voi ajunge – dar si despre cum am aflat.”

8 gânduri despre „Herpesul oral iti face probleme?

  1. Acum vreo 2-3 saptamani mi-a iesit un herpes de toata frumusetea pe buza (prima oara dupa cativa ani) si mi se umflase buza foarte urat. M-am uitat pe net ca herpesul apare cand sunt niste probleme de imunitate, dezhidratare, s.a., si ca se trateaza cu tinctura de propolis. Mi-am luat a doua zi si pot spune ca tinctura il usuca si in cazul in care s-a facut rana o cauterizeaza, poate nu atat de repede precum alte tratamente, dar intr-o zi mi se dezumflase buza semnificativ. Mie personal mi s-a parut un tratament bun.

    Apreciază

  2. Și eu am încercat cu tinctura de propolis și s-a vindecat mult mai repede. Dar data viitoare o să încerc și eu cu lizină. Mulțumesc pentru sfat!

    Apreciază

  3. Herpesul i-mi aparea mie foarte rar cand consumam prea multe grasimi pana i-mi venea scarba de la ele.Cred ca-i treaba si de ficat,de digestie.Poate ca ar ajuta si armurariul in aceasta problema si consumul ponderat de grasimi si de preferinta din cele sanatoase.

    Apreciază

  4. mie mi-a aparut pentru prima daca acum cateva zile dupa ce am mancat copios de la Mc Donalds: / noroc ca aveam ceva zovirax pe-acasa de la sora mea

    Apreciază

  5. Eu nu am probleme cu aparitia herpesului, in schimb, aftele imi dau mare bataie de cap. Pentru acestea stie cineva vreun remediu?

    Apreciază

  6. Foarte utila pentru mine aceasta postare. Cam in fiecare primavara ma pricopsesc cu un herpes pe buza. Si intr-adevar, aciclovir e apa de ploaie. Sper sa nu am ocazia sa folosesc cele recomandate de tine, avand in vedere ca de aprox. 8 luni mi-am schimbat stilul de viata si implicit alimentatia. Dar daca totusi va fi cazul, stiu ce sa folosesc :). Multumesc, Ligia!

    Apreciază

Comentariile sunt închise