Marturiile cititorilor

Marturii: Am slabit cu hrana raw vegana

Aceasta marturie este scrisa de Marina, care a slabit 22kg intr-un an jumate, cu ajutorul alimentatiei raw vegane. 

Din 2003 pana in decembrie 2009 veam o dorinta arzatoare de a slabi. Am incercat tot felul de diete si nici una nu a mers… de la 68kg-71kg am ajuns la 81,3kg (30 decembrie 2009). Dupa ce m-am urcat pe cantar am inceput sa plang. In vara lui 2010 trebuia sa avem nunta si din motiv ca inca eram grasa am amanat totul pentru vara 2011. Tot atunci aveam dureri de cap, de spate, vederea mi-a slabit, aveam celulita, ma simteam in permanenta obosita, stiam ca nu eram sanatoasa si ca a venit momentul sa fac ceva.

In ianuarie 2010 am citit prima carte “The Holford Diet” din care am invatat lucruri interesante. Dupa o luna de cand am eliminat foarte multe preparate gatita si ambalate din alimentatia mea si am invatat sa combin corect alimentele, am inceput sa ma simt mai bine, au disparut durerile de cap si de spate. Am citit foarte multe carti, articole despre mancarea vie si m-am hotarat sa incerc si eu, poate reusesc.

In august 2010 am devenit vegana din care 80% eram raw. In noiembrie am citit cartea lui Robert Young si m-am hotarat sa incerc cu sucurile verzi. Slabeam cate 700g-1kg pe saptamana si m-am c-am speriat fiindca am crezut ca slabeam prea repede. Trasformarea a durat 5-6 saptamani in care nu-mi lipseau sucurile dimineata si la pranz, iar seara salate bogate cu seminte de dovleac, floarea soarelui, susan, in, insa de fiecare data faceam ceva diferit. Dupa cele 5-6 saptamani vederea mea era perfecta, oboseala a disparut, aveam mai multa rabdare ca inainte, eram relaxata, fericita, pozitiva, nu aveam pofte de dulce sau paine, dormeam cate 6 ore si ma simteam odihnita, eram plina de viata. Am scapat aproape de toata celulita (toxine de ani de zile) si ma simt „libera”, parca duceam greutatile vietii inainte, acum mintea imi este clara si in general ma bucur de viata din plin.

Apoi am decis sa mananc doar fructe dimineata, salata la pranz si la cina. Slabeam cate 300g-400g pe saptamana, eram cea mai fericita. Au fost insa si foarte multe momente cand nu puteam sa ma tin de dieta, insa m-am ridicat de fiecare data si am ajuns sa fiu astazi sanatoasa, slabuta si plina de viata! Am avut si perioade mai lente, apoi perioade cand ma mentineam, insa am experimentat mult si asta m-a ajutat sa-mi fac din acest fel de alimentatia nu o dieta stricta pe care o tineam din nevoie, ci o alimentatie care-mi aducea in primul rand satisfactia papilelor gustative. Sucurile si anume mancarea cruda e cea mai buna metoda de a slabi si de a fi sanatos.

Suc verde (a fost pe locul intai mereu)

  • o mana buna de spanac
  • castraveti
  • lujeri de telina

Suc verde 1

  • 1 castravete mare
  • 6 bete telina
  • o mana de spanac
  • patrunjel 10 fire (opt.)

Suc verde 2

  • 6 frunze kale
  • 5 mere

Smoothie din fructe si legume

  • 2 mandarine
  • 5 morcovi
  • 3 mere

Totul se mixeaza in blender si devine ca un nectar/smoothie, mmm e unul din preferatele mele. Folosesc aparatul de stors suc Matstone 6 in 1. Mi-am folosit imaginatia de fiecare data, nu am pus gram in gram. Am incercat mai multe combinatii pana am gasit ceea ce-mi place mie. Anume sucul din spanac, castraveti si telina l-am baut in cele 5-6 saptamani.

Poza de mai sus mi-a facut-o sotul special pentru a le arata neamurilor cat de mult am slabit. Toti au ramas uimiti si nu le venea sa creada. Cand m-au vazut in februarie, anul acesta au inteles ca nu e o gluma. Am primit complimente anume referitor la tenul fetei, cat de curat este si cum stralucea de sanatate. Am reusit sa dau  jos 22kg in 1 an jumate, si asta fara sport. Stiu precis ca daca faceam si sport trasformarea ar fi fost mai rapida si kilogramele s-ar fi dus mai repede. Alimentatia vie mi-a schimbat viata radical. Raw Forever!

Din experienta mea consider ca a fi 100% raw vegan si cu o alimentatie cat mai variata este cea mai buna solutie pentru a-ti recapa sanatatea si pentru a o pastra. Aceasta m-a determinat sa raman in continuare 100% raw vegan si nu regret cat voi trai decizia mea. Am 59 kg, ma simt extraordinar, cum nu m-am simtit niciodata si abia astept sa fiu mireasa pe 30 iulie.

M-au inspirat: Dr. Virgiliu Stroescu, David Wolfe, Ann Wigmore, Ligia Pop, Vladimir Megre cu Anastasia si Cedrii Sunatori ai Rusiei, Victoria Boutenko, Dr. Colin Campbel, Ernest Gunther, Dr. Frank J. Ferendo si multi alti oameni de valoare.

Va doresc sanatate,
Marina

  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

16 gânduri despre „Marturii: Am slabit cu hrana raw vegana

  1. Thank you for sharing Marina’s story.. This was inspiring to read (used google translator). Its amazing how much positive change RAW food can do to the body.

    Apreciază

  2. Mda, mancarea RAW este sanatoasa, insa lipseste ceva din alimentatie: proteinele (carnea). Daca la ce zici tu acolo ca mananci adaugi peste/crustacei de 2/3 ori pe saptamana, piept de pui/curcan de 1-2 ori pe saptamana si din cand in cand, de 2 ori pe luna sa zicem carne rosie, doar asa de dragul diversitatii, te asigur ca pe termen lung rezultatele sunt si mai bune! La toate astea mai adauga si 3 ore macar de sport pe saptamana, fie 20-30min zi, fie cate o ora de 3 ori pe saptamana. Cel putin eu asa ma mentin si nu renunt la dulciuri, paine etc, le consum cu moderatie si incerc sa fiu „RAW” cat mai mult posibil. Oricum, felicitari pentru determinare, suntem ceea ce mancam la urma urmei!

    Apreciază

  3. Excelent, bravo, ma bucur pt performanta ta! E minunat. O intrebare: cum de te-a motivat „Anastasia”?

    Apreciază

    1. Mihaela, cer scuze, nu am intrat pe aici de ceva timp. Cartile lui Megre au facut o conectiune directa cu mine, le-am citit pe toate 9. Anastasia vorbeste si despre alimentatie acolo… ceea ce pentru mine a fost o alta confirmare ca hrana vie este raspunsul la o viata sanatoasa.

      Apreciază

      1. Buna Marina,

        Multumesc de confirmare- pentru cartile lui Megre.
        Eu am citit doar 1, din pacate, insa mi s-a parut senzationala.
        Multumesc.
        Daca mai ai sfaturi, le astept cu placere.
        O zi frumoasa si plina de Lumina!
        Cu prietenie, Mihaela Banica

        Apreciază

  4. Felicitari pentru performanta ta !
    Am incercat si eu aceasta alimentatie. Am o intrebare referitoare la sucul verde. Are un gust nu tocmai placut, as putea sa il combin cu un fruct (portocala, mar etc. ) ?

    Apreciază

  5. Eu am slabit 12-14kg in 4 luni renuntand la lactate si oua. Carne nu mancam de 8-9 ani.
    Nu am mancat numai crud, am pastrat ciorbe, fasole, naut, linte. Am introdus oricum multe verzituri, salate, smoothie-uri. Patrunjel mananc 1-2 legaturi pe zi.
    Am dat jos surplusul si greutatea s-a stabilizat, de in an o am constanta desi mananc foarte mult.
    Nu am facut deloc sport.

    Pentru mine este o certitudine: reunti la produse de origine animale, mananci mai mult crud, te bucuri de gust si slabesti fara effort.

    Apreciază

  6. DARGUTELOR SUCURILE DE FRUCTE NU SE AMESTECA CU LEGUME, PT CA SE SCOATE CALCIUL DIN OASE, PT CA ACESTEA AMESTECATE PRODUC ACIDITATE

    Apreciază

Comentariile sunt închise