Gradina bio

Ce plantam, ce gradinarim?

A lucra cu mainile in pamant se stie ca este una dintre cele mai relaxante feluri de a te detensiona si a elimina starile de anxietate. Pentru cei care iubesc gradinaritul, nu uitati ca sunt articole dedicate acestui subiect pe acest site, pe care le gasiti la categoria – Gradina Bio.

Am tot fost intrebata de unde ne luam semintele, copacii, arbustii fructiferi, plantele tropicale aclimatizate. Am postat deja link-uri in acest articol scris in 2022 – Planuri pentru gradina fara sapare.

Incepand cu 2022 am inceput sa plantam si copaci tropicali aclimatizati la noi si ne bucuram ca s-au prins. Avem sperante chiar daca unii sunt micuti, insa fiecare dintre ei este deja la al doilea sau al treilea an de viata, unii au venit pe rod si la ceilalti asteptam curand sa rodeasca. In video-ul de mai jos amintesc ce copaci tropicali am plantat si in articolul de mai sus gasiti link-uri catre pepiniere. Nu pot garanta pentru niciun magazin, chiar daca am cumparat online de mai multe ori de la ei. Nu ii cunosc in mod personal ci doar am fost multumita de produse si am comandat de la ei si pentru mama sau alte rude.

Din nou o spun, plantarile de toamna (chiar tarzie, prin noiembrie, insa inainte de inghet) sunt ideale, fiindca au timp prielnic rece si multa apa pentru ca in special copacii si arbustii fructiferi, vita de vie sau alte plante sa se prinda frumos. Primavara este scurta si de multe ori este urmata de zile foarte calde, iar daca nu udati suficient si daca nu mulciti, adica sa puneti fan sau covor inalt de iarba rupta la radacina fiecarei planta, s-ar putea sa se usuce. Prin mulcire se mentine umiditatea mai mult timp, insa aveti grija sa nu acoperiti altoiul la copacii care il au. Noi asa am facut la toti copacii, chiar si cei plantati toamna si nu a trebuit vara sa ii udam prea mult sau chiar deloc fiindca au fost ploi suficiente anul trecut.

Spor la gradinarit!

Ce crezi despre acest subiect?