Cursuri online · Plante comestibile · Viata sustenabila

Curs de plante comestibile cu abonament care se poate anula oricand

Am tot fost rugata sa ofer cursuri online despre diverse subiecte si am facut-o, doar ca mi-am dorit sa existe un loc unde sa se afle mereu materialul creat de mine, atata timp cat exista internet si unde la orice ora se pot revedea. Am ales pentru o perioada subiectul plantelor comestibile, fiindca realizez ca tot mai multa lume cunoaste doar o parte din plantele comestibile si pe restul le folosesc doar pentru ceaiuri sau le folosesc doar pentru o perioada din an, cum ar fi urzica, care se poate consuma pana iarna tarziu daca o gasim in natura.

In timp nu vor fi video-uri doar pe aceasta tema, ci si pe diverse teme legate de sanatate, dar am inceput cu acest subiect care ma fascineaza si o perioada voi continua pe aceasta tema.

Disclaimer si nota informativa:

  • Nu declar ca detin adevarul absolut, invat si eu zilnic si sunt intr-o continua invatare.
  • Fiecare are libertatea sa puna in aplicare informatiile primite, insa pe propria raspundere si doar daca e absolut sigur ca planta pe care a gasit-o este identica cu cea prezentata in video sau in alte materiale tiparite.
  • Nu se culeg plante din zone poluate (in sol, panza freatica sau zone industriale uitate sau prezente), fiindca ele sunt toxice, indiferent daca sunt plante comestibile.
  • Nu se consuma plante cumparate de la pepiniere sau florarii, fiindca au fost tratate cu diverse erbicide sau pesticide nocive.
  • In acest articol gasiti informatii ce tin de siguranta in momentul in care culegem plantele comestibile, dar si multe alte informatii utile despre plante.

Cum functioneaza?

Asadar pe YouTube, pe langa video-urile gratis la care are acces toata lumea, exista si un playlist cu video-uri doar pentru cei care platesc lunar o taxa modica de 20 lei. Va las un screenshot ca sa vedeti butonul albastru de Join, fiindca multi nu l-au gasit. Din pacate, am aflat de la cititori ca pretul difera de la tara la tara. Nu eu il decid, ci YouTube. Eu am selectat pretul minim de 19.99 lei. Am dorit sa selectez 5 lei/luna, dar nu ma lasa decat acest pret sa-l pun. Mai mare da, dar nu mai mic.

  • Aveti acces la el prin apasarea butonului de Join sau Alatura-te, dupa care o sa va apara optiunea de plata cu cardul si datele necesare, iar ulterior veti avea acces la toate video-urile publicate pana atunci care nu sunt publice.
  • La fiecare video nou publicat de mine, veti primi prin email notificare daca activati acele notificari.
  • Pana la acest punct am adaugat 22 de video-uri si pe parcurs voi mai adauga si altele. Update: Intre timp, adica pe 27.04.2024 am adaugat 59 video-uri si inca 10 programate 🙂 Stiu, ca pe banda, insa sunt atat de multe plante si inca nu stiu nici pe jumatate din cele 6.000 specii comestibile care exista.
  • Veti avea acces la ele atata timp cat va mentineti abonamentul si in orice moment puteti sa nu mai platiti abonamentul, dar si accesul la curs v-a fi interupt.

In video-ul de mai jos, pe langa toate, mentionez rolul major al plantelor comestibile considerate buruieni, in detoxifierea de metale grele.

Nu e doar un curs, ci sunt mai multe module combinate cu acces nelimitat. Inca invat despre aceasta metoda noua de a publica video-uri si probabil voi reorganiza materialele pe viitor. Ideea principala este ca veti avea acces la aceste materiale premium si la diversele playlist-uri pe care le voi crea. Eu voi incarca mai multe video-uri pe luna si atata timp cat va mentineti abonamentul, la orice ora puteti avea acces si la module mai vechi dar si la cele noi.

Ce contin aceste video-uri comparat cu cele cu acces gratuit? Vor contine informatii generale dar si informatii rare despre plante din gradina din spatele casei si din flora spontana, pe care eu nu le-am gasit niciodata din anii ’90 incoace in cartile citite pe acest subiect din limba engleza si romana. O sa ma intrebati, pai unde le-ai gasit? La oamenii din popor sau prin intermediul cursurilor private.

Au fost persoane care au intrebat, ce informatii diferite pot fi, comparat cu cele pe care le stim deja? Foarte multe persoane consuma doar cateva plante gatite sau crude si restul doar la ceaiuri, insa nu batranii stiau peste 6.000 de plante din flora spontana care se consuma in stare cruda sau gatita, plante care in timp au fost date uitarii. Am sa va dau doar cateva exemple, ca sa va starnesc curiozitatea.

  • Stiati ca frunzele tinere de brusture se pot folosi pentru orice mancare de urzici si se pot adauga in orice preparat cu legume? Sau ca acestea se pot congela pentru iarna precum kale-ul?
  • Stiati ce alte plante din flora spontana se pot pune la mancarea de urzici, precum frunzele tinere de Albastrea de munte sau Centaurea Triumfetti, cat si din cele 3 feluri de urzici moarte dar si alte plante?
  • Stiati ca frunzele tinere de vita de vie se pot consuma in stare cruda in salate?
  • Stiati lucrurile pe care le-am amintit despre roinita in videoul public de mai jos?

Ce voi prezenta in aceste video-uri?

  • Cum sa identificam aceste plante;
  • Video-uri diferite cu plantele in diferite stadii, in diferite anotimpuri si daca se consuma in stare cruda, gatita sau in ceaiuri. Aceste video-uri se vor incarca pe parcurs.
  • Ce parti ale plantei se pot consuma mai ales gatite sau crude;
  • Ce parti ale plantei sunt comestibile in stare cruda sau gatita;
  • O parte din beneficiile nutritionale dar nu ne concentram pe asta, fiindca deja exista tone de informatii in acest sens.
  • Plus diverse detalii distinctive pentru fiecare plante sau daca pot fi conbinate cu altele.

Pentru cei care doresc sa invete sau sa identifice mai clar diverse plante, la Wikipedia gasiti o lista in ordinea alfabetica cu plantele din flora spontana din Romania.

Multumim celor care ne-au fost alaturi din 2009 incoace si celor care vor sustine si acest proiect frumos!