Retete fara foc

Chips fara foc de kale, spanac si varza verde

Cati dintre noi nu am dat tarcoale unei pungi de chips-uri de cartofi? Stim prea bine ca cei din comert sunt plini de chimicale si calorii, si in special pentru copii aceasta nu este varianta cea mai potrivita de snack. Am descoperit de curand o reteta delicioasa de chips-uri, cu care am avut un succes mare atat printre prieteni cat si la demonstratia culinara de la Cluj. Stiu ca daca va uitati la poze, o sa-mi spuneti ca ar fi imposibil sa fie buni, insa va garantez ca peste 30 de oameni cu gusturi diferite i-au adorat. Incercati in cantitati mici, si veti vedea daca va sunt pe plac.

Chips spanac /varza verde/ varza creata/ frunze de gulie

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Ingrediente:
  • 1 kg spanac peren, kale sau orice frunza tare
Dressing
  • zeama de la ½ lamaie mare
  • 100 ml ulei presat la rece
  • 100 g fulgi de drojdie inactiva*
  • sare neiodata dupa gust
  • 5 catei usturoi
Instructiuni: *Informatii despre beneficiile extraordinare ale fulgilor de drojdie, gasiti chiar aici, si puteti sa-i cumparati de la magazine naturiste sau online. Cum am scris, se poate folosi orice fel de frunza precum cele de sus sau, stevie, leurda, swiss chard care se gaseste si creste si in Romania, kale , kale 2 pentru cei care sunt in alte tari, etc. Frunzele se curata partial de nervuri si se rup in bucati mici. Se amesteca cu dressingul, se storc putin si se dau la dehidrator timp de 10 h. Dressingul ramas se poate refolosi la o salata, e complet delicios. Mai jos am adaugat o poza cu chips-urile pe tava de dehidrator, in procesul de uscare.
An original recipe by raw chef Ligia Pop.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

9 gânduri despre „Chips fara foc de kale, spanac si varza verde

  1. buna am si eu o intrebare ce pot folosii daca nu am deshidrator pot folosii cuptorul incalzit bine apoi stins focul de la cuptor nu stiu .. e o idee buna? merci
    ah am pus si eu grau la incoltit pe pat de pamant am pus putin sa vad cum iese am oprit cateva sprouts de grau ptr salata si resul l am lasat sa creasca ‘_;)
    e super super bun site ul tau’)

    Apreciază

  2. Poti folosi cuptorul, dar foarte putin incalzit si lasat la foc extrem de mic si cu usa deschisa poate pentru o zi. La dehidrator e alta problema, le lasi la 40 grade pentru o zi intreaga, si consumul este mic, adica vreo 3, 4 lei, pe cand la cuptor, nu stiu ce sa spun. Se vor face, insa nu-ti garantez ca se vor mentine nutrientii in ei. Poti face reteta la temperatura obisnuita, ca o alternativa mai sanatoasa la chipsurile din comert, insa mare grija ca la foc chiar si mic se usuca foarte repede, si asta din cauza temperaturii mari, care ajunge peste 100 grade.

    Apreciază

  3. Salut draga Ligia,de ceva timp am inceput sa probez si din retetele tale,imi plac foarte mult ca sunt simple si pentru ca suntem la cipsurile din spanac trebuie sa-ti zic ca au iesit super delicioase.iar eu le simt ca avand gustul sarmalutelor in frunze de vita.Multumesc pentru reteta!
    Iar in frigider asteapta nerabdator(cred)tortul de migdale.
    O sa-ti zic daca mi-a placut.
    Si as mai avea ceva de zis despre modul in care pregatesti retele in bucataria ta si anume:La retetele de tort mi-ar placea sa vad cum, dupa ce termini de facut tortul ,sa tai o felie pentru a vedea cum arata in sectiune.In rest, felicitari pentru ceea ce faci si mult succes in continuare!

    Apreciază

    1. Buna Angela, si merci mult de comentariul tau! Legat de sugestia ta, pot sa spun ca este minunata. Asa am sa fac de acum incolo. Multumesc ca-mi esti alaturi!

      Apreciază

Comentariile sunt închise