Ingrijirea sanatatii

Spalam/dezinfectam hainele si pantofii noi?

In scurtul video de mai jos mentionez cateva motive, iar dupa ce l-am postat au sarit atat de multi care au spus ca am ales sa fiu manipulata de tot ce s-a intamplat in pandemie si am ajuns sa dezinfectez orice. Niciodata n-am facut asta, dar oameni buni, cum sa purtam haine noi atat de pline de chimicale? Este chiar iresponsabil sa facem asta. Nu este suficient ca ne scaldam de cand ne-am nascut intr-o „ciorba” de chimicale, metale grele, substante radioactive, pesticide si erbicide prezente in aer, apa si sol? In ciuda la tot, alegem cealalta extrema unde ne bagam capul in nisip si afirmam ca acestea nu ne afecteaza si ca trupul uman are capacitatea sa lupte cu toate. Oare chiar asa e? Poate o avea acum 50-100 de ani, dar nu in vremurile noastre cand atat de multi copii mici au boli letale iar un procent tot mai mare de adolescenti au cancere, tumori si boli autoimune, fara sa mai amintesc de procentul ridicant al bolilor de la 30 ani incolo. Da, nimic nu ne afecteaza de atata timp, suntem deja imuni…

Nu devenim acum obsedati de curatenie, dar totusi luam ceva masuri si actionam acolo unde putem, fara sa ne lenevim pretinzand ca totul e bine si ca nu ne va afecta pe noi si intreaga familie. Acest lucru este valabil si pentru incaltari noi cat si pentru spalarea hainele noi care au fibre „bogate” in pesticide, erbicide, coloranti si stabilizatori de culori, cat si retardantii de foc, regasiti in multe haine cat si in hainele bebelusilor. Ce sa mai vorbim de hainele care nu necesita calcare, care au in compozitie teflon plus multe altele. Procentul de substante nocive din toate acestea a speriat multi chimisti care nu se asteptau ca normele de siguranta ale populatiei sa fie incalcate si in privinta hainelor.

Din pacate controlul a fost scapat, iar in eticheta nu ne mai putem increde de ceva timp (valabil in multe zone economice). Eticheta de multe ori nu mentioneaza adevarul nici in privinta materialului din care sunt facute si se bazeaza ca populatia nu mai face diferenta dintre bumbac si poliester si pe multe haine, lenjerii de pat si altele, chiar daca scrie 100% bumbac, ele sunt de fapt din 100% poliester. Se simt la atingere si la testare rezulta ca sunt 100% din poliester, adica din plastic. Toate ne afecteaza hormonal, sunt la minim niste alergeni si pot afecta sanatatea pe termen lung, in special la copii dar si la adulti. E trist, dar aceasta este realitate. Aici gasiti un articol de-al meu scris in 2012 intitulat, „Ce imbracaminte impiedica eliminarea toxinelor” si cum acestea nu lasa organul cel mai mare, numit „pielea” sa respire natural.

Mai jos gasiti dovezi ca otetul, sarea si alte substante naturale ajuta la curatenie si dezinfectare, fiind recomandate pentru protejarea mediului de agentiile guvernamentale din tarile civilizate.

Ma puteti gasi si aici:

7 gânduri despre „Spalam/dezinfectam hainele si pantofii noi?

  1. Cum adică să nu spălăm/ dezinfectăm hainele și încălțămintea?! Unele stau multă vreme pe rafturi, se depune praful, iar dacă mai sunt încercate de multe persoane…te poți alege cu „ceva”. Dar, până la urmă, e problema fiecăruia!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Sunt extrem de multe pers care sunt incantate de noua achizitie si nu le spala, dna LIGIA e diplomata si politicoasa dar indrumarea ei este spre a fi spalate caci de la realizarea materialul pana la produsul finit si la noi acasa e un drum presarat cu prea multeeeeeee. Zi frumoasa!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Mulțumesc frumos d-na Ligia,

    Nu știam cum să curăț încăltămintea si mi-a fost de mare ajutor să vă aud. Mai am o nelămurire, cum folosiți sarea la mașina de spălat?

    Vă mulțumesc frumos,

    Diana

    Apreciat de 1 persoană

  4. Draga Ligia, procesul de constientizare este optiunea fiecarei persoane. Daca ar mai citi si cartea lui Anthony William (alias Medium Medical) „Vindecarea creierului” ar zice ca e o conspiratie a paranoicilor…asta e! Atat ii duce mintea, atata fac. Nu ai sanse sa-i ajuti sa constientizeze pe inconstienti. Cine a avut de auzit a auzit, fii sigura. Mii de multumiri!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Asa este Claudia, insa prin acest video-uri sa stii ca mai sunt schimbari, chiar de unde nu ma astept. Tot ce imi doresc e sa ajut si cum spui si tu, cine este pregatit sa primeasca, va folosi informatia.

      Apreciază

Ce crezi despre acest subiect?