Emisiunea "Ligia's Kitchen"

Ligia’s Kitchen: Lapte raw de migdale folosind storcatorul prin presare la rece

Dupa cum v-am promis, am pregatit un lapte vegetal folosind un storcator prin presare la rece (cu un ax melcat).

Lapte raw de migdale

  • Porții: 4
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente

  • 200 g migdale raw
  • 2 litri de apa filtrata
  • 2 linguri miere raw
  • 10 g pudra de vanilie raw

Instructiuni

Migdalele se lasa la inmuiat pret de 5-6 ore, dupa care se arunca apa si se spala sub jet de apa proaspata. Migdalele si cei 2 litri de apa filtrata se adauga pe rand in storcator, alternand 1-2 linguri de migdale cu 100 ml de apa. Pe masura ce migdalele se macina trebuie sa introducem si apa suficienta, fiindca pulpa de migdale iese rapid. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa in plus. Laptele va iesi destul de gras si nu foarte diluat. In cana vom avea un lapte de migdale, clar fara pulpa si nu vom avea nevoie de punga de strecurat ca atunci cand pregatim laptele in blender. Adaugam mierea si vanilia, amestecand bine. Odata terminat de facut laptele, storcatorul este foarte usor de curatat. Lapte de migdale

Consum

Se recomanda consumarea imediata sau se poate pastra timp de 1 zi in frigider, intr-o sticla ceramica cu capac, insa s-ar putea sa prinda miros si sa isi modifice calitatile nutritionale.

Beneficii

Nucile in general au un beneficiu nemasurat in pastrarea sanatatii inimii si de aceea trebuie sa le oferim atentia meritata. Migdalele in special au un continut mare calciu si de magneziu, vitamina E si antioxidanti, avand capacitate ridicata de a lupta impotriva cancerului. E bine de stiut ca pe langa aceste beneficii, 12 migdale/zi scad vizibil colesterolul. Pentru mai multe detalii despre calitatile migdalelor, va invit sa cititi aceasta postare.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.