Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Maioneza raw din caju

Tot mai des m-ati intrebat cum se poate prepara maioneza raw vegana, fara sa folosim soia, pufuleti, mei sau altele. Exista o varianta delicioasa de maioneza raw pe care noi o folosim in mod normal si aceasta este maioneza din caju raw. O sa-mi spuneti poate ca are prea multe grasimi insa raspunsul meu este ca noi, ca si generatie in care stresul si oboseala cronica este pe primul loc, avem nevoie de grasimi sanatoase zilnic, nu in cantati enorme, insa echilibrate. De multe ori nu primim si nu exista suficiente grasimi bune in corpul nostru pe care acesta le poate folosi pentru mentinerea sanatatii inimii dar si pentru mentinerea si echilibrarea greutatii corporale. Da, m-ati auzit bine, grasimile vegetale raw, netratate termic ajuta la echilibrarea greutatii si trebuie sa le acordam atentie zilnic. Multa lume se fereste de ele de teama ingrasarii, insa e bine de retinut ca doar daca consumati zilnic peste 2-3 kg de seminte sau nuci in stare crude sau cantitati mici de seminte si nuci prajite sau fierte, doar atunci trebuie sa va temeti de exces de grasime si implicit ingrasare. De asemenea, daca nucile si semintele sunt raw si pastrate corespunzator, adica la rece, grasimile vegetale vor fi intacte, nerancezite si corpul le va putea folosi corespunzator.  Vedeti aici un articol pe tema pastrarii lor. Gata cu vorba, trecem la treaba!

Maioneza raw din caju

  • Porții: 2-4
  • Dificultate: easy
  • Imprimare

Ingrediente:

  • 100 g caju raw bio
  • 100 ml apa filtrata sau chiar mai putin
  • zeama de la o lamaie
  • 20 g turmeric
  • sare neiodata de ocna dupa gust
Maioneza raw din caju

Instructiuni:

Se adauga in blender toate ingredientele si doar jumatate din cantitatea de apa si se mixeaza timp de 1,5 minute sau mai putin, pana caju-ul devine precum o maioneza. Daca mai este nevoie de apa mai adaugati putin, iar daca compozitia este prea lichida, adaugati 50 g psyllium sau cat mai este nevoie. Maioneza se face rapid si se poate folosi in preparatele raw sau precum maioneza obisnuita, adica in salate de „beuf”, in salata de vinete, puteti face ardei sau rosii umplute cu maioneza etc. Maioneza raw din caju
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

Un gând despre „Ligia’s Kitchen: Maioneza raw din caju

Comentariile sunt închise