Retete fara foc

Eggnog – traditionala bautura americana de Craciun

Sigur multi dintre noi am gustat aceasta superba bautura – nu pot sa spun ca este o bautura cu alcool si tot ce implica, ci este un amestec delicios sanatos care in mod obisnuit se face cu oua, lapte, smantana, rom si condimente gen scortisoara, cuisoara, nucsoara. Daca n-ati gustat niciodata, este ceva ca de vis. Eu in schimb am sa va prezint in video o alternativa raw care se aseamana intr-o masura cu originalul. Video-ul este nou, 2011 insa reteta de mai jos este o alta reteta pe care o foloseam in trecut. Cea din video este multe mai exceptionala decat cea de jos 🙂 Daca sunteti interesati de traducere in limba romana, aceasta va incepe imediat dupa apasarea butonului CC, care se afla in dreptul butonului de pauza sau play.

Eggnog Raw Vegan

  • Porții: 1-2
  • Dificultate: easy
  • Imprimare
Ingrediente:
  • 1 cana de migdale sau pulpa de la laptele de migdale
  • 1 cana seminte de canepa (opt.)
  • 6 curmale sau dupa gust
  • 2 cani de apa filtrata
  • esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara ceylon
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • ½ lingurita nucsoara
  • 1 cana = 250 ml
Toate ingredientele se dau prin blender si va anunt ca va iesi o compozitie densa, groasa. Daca nu va place asa, o puteti strecura cu ajutorul unui tifon sau pungi speciale ori o puteti consuma ca atare.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

6 gânduri despre „Eggnog – traditionala bautura americana de Craciun

  1. Hei, Ligia,

    Am postat reteta ta in cartea de bucate. Peste o ora-doua poti s-o vizitezi :-).
    Gand bun,

    Andreea

    Apreciază

  2. Am si eu reteta de lichior de oua, dar un pic alta varianta, pentru ca are si alcool. L-am pregatit la sfarsitul anului trecut si a fost un succes. Este foarte bun, intr-adevar.

    Apreciază

  3. Da, este chiar un deliciu si iubesc aroma delicata de rom din el. Cel cu oua ma da si pe mine peste cap, este delicios dar prefer fara alcool 🙂

    Apreciază

  4. buna seara,
    eu sunt o incepatoare in ale gatitului sanatos dar vroiam sa te intreb daca la reteta de eggnog se folosesc migdalele cu tot cu coaja,pt ca din cate stiu eu coaja contine niste nonenzime care nu ne fac tocmai bine…..daca gresesc iarta-ma te rog,dupa cum am spus sunt o incepatoare in hrana sanatoasa.
    multumesc frumos si te felicit(ca toata lumea)pt ceea ce faci

    p.s abia astept sa-ti comand cartea

    Apreciază

    1. Buna Ioana, si multumesc pentru comentariul tau si felicitari. Cand se lucreaza cu migdale este recomandat sa se lase la inmuiat peste noapte. Dimineata coaja se detaseaza intr-o masura, eu le mai curatam cu mana pe fiecare in parte. Mie oricum nu-mi place acel gust de coaja de migdala, ca si la samburii de caise – se pare ca amandoua felurile de samanta contine aceeasi antienzima. Sincer, eu le-am folosit si cu tot cu coaja cand eram in graba sau chiar si la demos. Nu ne omoara, dar nu trebuie consumate mereu asa. Daca se pun la inmuiat peste noapte aceea antienzima din cate am inteles se cam dezactiveaza chiar daca nu le indepartezi coaja. Ca sa fii impacata, curata-le de coaja. Exista si fara coaja in comert, insa acelea am inteles ca au fost introduse si tinute in apa fiarta, dupa care au fost deshidratate la temperaturi mari. In concluzie numai sunt niste seminte vii. Numai bine!

      Apreciază

Comentariile sunt închise