Alimentatia raw vegana

Secretul unui preparat delicios fara foc

Multe persoane au incercat sa prepare o mancare fara foc sau un smoothie verde, si cateodata au simtit ca lipseste acel ceva, gustul apropiat de perfect care sa-i satisfaca. Secretul unui preparat delicios fara foc este imbinarea celor 5 gusturi care sunt amar, sarat, iute, dulce, acru. Nu trebuie sa fie intr-o cantitate mare, ci doar sa fie prezente chiar in cantitati mici, o exceptie facand deserturile.

Pentru gust acru adaugati: lamaie, rubarbar, lemon grass, iarba acra gen macris, rosii, rejuvelac, iaurt din nuci sau otet de mere.

Pentru gust piperat: usturoi, ceapa, ghimbir, vlastari de mustar, ridichi, radacini sau frunze, hrean, piper, ardei iute, alge marine, ierburi aromate, busuioc, marar, rosemarin, nucsoara, scortisoara, vanilie sau menta.

Pentru gust sarat: telina, patrunjel, marar, alge marine, sare celtica.

Pentru gust amar: patrunjel, bete de telina, papadie, salata, frunze de dafin, etc.

Pentru dulce numai este nevoie sa scriu nimic.

Tineti cont de cele 5 gusturi mereu si la final veti fi rasplatiti cu un preparat delicios.

Extras din cartea Eating Without Heating by Sergei and Valya Boutenko

  • Ingredientele recomandate mai sus, pot fi gasite la producatori locali si la Raw Vegan Mall, plaftorma unde listam produse folosite de noi de la mai multe magazine din intreaga tara.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 200 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile de nutritie, va invit sa achizitionati cele 8 carti ale mele tiparite pana in prezent (2017), spun asta, fiindca alte 3 sunt in lucru. Daca doriti detalii despre magazinele fizice sau online unde pot fi gasite aceste carti cat si de magazinele care livreaza in Republica Moldova si international, apasati AICI.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

4 gânduri despre „Secretul unui preparat delicios fara foc

Comentariile sunt închise