Meniu raw food · Retete fara foc

Meniul raw food pe o saptamana – Duminica

Pentru a parcurge un meniu saptamanal, apasati aici.

Mic dejun

Putem incepe ziua cu cateva felii de paine fara drojdie, alaturi de un pateu satios din seminte de floarea soarelui.

Pranz 

Consumati o salata satioasa de avocado si varza rosie. Cand procentul de crud este peste 75% este recomandata folosirea diversificata a legumelor,  prin rotatie de la o zi la alta. Pe langa meniurile date, nu uitati sa consumati pana la 2 l pe zi de sucuri verzi din legume diverse.

Masa de seara

Cum la masa de seara trebuie intotdeauna sa gustam ceva usor si in acelasi timp satios, va recomand o salata de kale care se poate face in orice anotimp. Daca sunteti ingrijorati de aportul zilnic caloric, cititi postarea Cate calorii sunt recomandate pe zi?
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

29 de gânduri despre „Meniul raw food pe o saptamana – Duminica

  1. Felicitari.Super. Am sa urmez acest meniu. Astept si restul zilelor.
    Iti multumesc mult ca ai luat in considerare sugestia mea.

    Poate incercam si o saptamana de sucuri pentru dezintoxicare…?

    Pupici din Toronto

    Apreciază

    1. Din pacate, reclamele vin automat. Daca ar fi dupa mine le-as indeparta de tot. La un moment data faceau reclama la pastilele cu varza si cititorii credeau ca eu recomand pastilele de slabit cu varza 🙂 Cum am zis, google pune reclame la intamplare.

      Apreciază

  2. Scuze pentru exprimarea agramata. De indignare, mi-a scapat un cuvant. Nu ma asteptam sa gasesc GOLD-ul si aici. Este ultimul loc in care m-as fi asteptat sa-l intalnesc.

    Apreciază

  3. buna.
    ar trebui sa pui un anunt mare la intrarea pe site ca reclamele sunt puse de google. si eu am crezut la un moment dat ca recomanzi ceva, nu mai stiu ce.

    🙂

    Apreciază

  4. Buna Ligia,

    Voiam sa te intreb daca recomanzi avocado, parfca intr-o postare anteriora mentionai ca ar fi de evitat.

    Felicitari pentru retete si modul de prezentare, sunt foarte reusite!

    Numai bine!

    Apreciază

    1. Buna Ana,

      In postarea anterioara spuneam ca este printre singurul fruct pe care il cumparam :-), alaturi de lamai, rodii, mangos si ananas.

      Tot binele!

      Apreciază

  5. Ligia cum putem oare realiza toate aceste bunatati daca majoritatea ingredientelor sunt din import? Ne poti indica tu o sursa de legume bio in anotimpul rece? Multumesc anticipat.

    Apreciază

    1. Se pot realiza toate cu legume uscate si hidratate sau pastrate in ulei. In zona Bucurestiului, sunt mult ferme si micorferme bio care au preturi avantajoase, insa voi da adrese intr-o postare viitoare. Stiu cateva in Bucuresti, insa in perioada asta geroasa multi au ramas fara produse si sunt in perioada de informare. Cu drag!

      Apreciază

  6. Eu mi-am pus la congelator ardei rosii de toana , taiati cubulete – asa cand ii scot din congelator nu stau sa ma chinui sa-i desprind fiind inghetati. Am pus si ardei copti integi, si de rosii nu mai vorbesc, am un sertar intreg pus si cand le scot sunt asa zemoase si delicioase! Si am si trei borcane de rosii uscate, rosii de la mine din gradina de la tara. Trebuie sa va faceti intr-adevar provizii de toamna, pentru ca iarna sa treaca usor.

    Oricum, nu cred ca-i capat de tara daca mancam o salata de castraveti din import daca avem pofta.

    Apreciază

  7. Buna Ligia!
    Felicitari pentru meniu. E o idee excelenta!
    Se poate face pateu si din seminte de dovleac?

    Scuze ca nu e la subiect……sunt ingrijorata din cauza bananelor. Fetita mea ( de 1 an si 10 luni) imi cere uneori….cam la 2 sau 3 zile mananca jumatate sau chiar o banana mica. Sa i le scot de tot din alimentatie?
    Papaya e ok?

    Apreciază

    1. Liliana, multumesc! In privinta bananelor tu acum dupa ce ai vazut filmuletul cum simti ca e mai bine, in special cand vine vorba de alimentatia unui copil… Papaia din Romania cine stie de unde vine, oricum nu seamana cu papaia adevarata nici la astept nici la gust.

      Apreciază

  8. Multumesc de raspuns……..citim Cartea Junglei – il vede pe Mowgli ca mananca banane si vrea si ea…..o sa-i explic ca bananele nostre nu vin din Jungla 🙂
    Sa inteleg ca sunt ok doar mere si pere romanesti……si avocado,lamai, rodii, mangos si ananas……fara Kiwi, portocale,mandarine, grefe…..

    Apreciază

  9. Draga mea, sa-ti dea Dumnezeu sanatate ca existi si faci atata bine dezvaluindu-ne din secretele tale.I*m addicted to your site …..cum vin de la serviciu hop pe el sa vad ce ai mai scris.deja mananc mai multe legume si fructe , nu sunt nici macar vegetariana dar ….stii cum e .. sunt timida dar ma tratez…intr-o zi datorita tie voi fi, imi trebuie putin avant.Oricum la vizionat si lecturat sunt prezenta. Eu sunt din Botosani nu prea gasesc de toate pe aici si asta ma reprima sa incep dar o sa-mi fac eu o strategie curand.Iti multumesc in numele celor pe care cu situl si cu munca ta ii faci mai sanatosi.
    te sarut,
    lianna o viitoare vegeto apoi vegana ..maybee.. sper

    Apreciază

  10. O intrebare legata de combinarea alimentelor.Este ok consumul painii (carbohidrati) impreuna cu pateul (proteine) ?

    Apreciază

    1. Claudiu, painea de care vorbesti nu este painea obisnuita cu drojdie, facuta din faina procesata la greu si obtinuta din grau uscat. Painea de care amintesc mai sus este o paine din seminte integrale incoltite care are alta structura si se combina mult mai usor cu pateul proteic. Combinarile incorecte oricum tind sa fie mai grave cand vine vorba de mancarea greu procesata spre exemplu, proteina animala cu cartofi, paine, orez sau alti carbohidrati sau atunci cand se combina doua proteine diferite, combinatii care sunt o tragedie pentru corpul nostru obosit.

      Apreciază

  11. Multumesc. Credeam ca pur si simplu prezenta graului alaturi de seminte nu e potrivita. Am descoperit de curand pe propria piele cat de importanta e combinarea corecta a alimentelor si inca incerc sa identific ce merge cu ce.Lucrurile astea si tot ce tine de nutritie sunt atat de importante ca nu inteleg de ce nu se invata la scoala.

    Apreciază

  12. Buna LIGIA,
    Am si eu doua nelamuriri,daca se poate si nu deranjez:
    1.iarna,cum faci cu sucurile verzi din moment ce nu exista verde?
    2.stilul acesta de viata raw vegan,cu aproximatie,ce preturi ar ridica pe luna.Vorbesc din perspectiva unei studente ce sunt,deci iti poti imagina ca nu-mi pot permite foarte mult dat fiind faptul ca sunt o „intretinuta”
    Multumesc anticipat!
    O seara mirifica iti doresc!
    Cu stima,Alexandra

    Apreciază

    1. Buna Alexandra,

      Timpul nu-mi permite, insa te trimit la pagina de Intrebari Frecvente unde vei gasi o parte din raspunsurile la intrebarile tale. Referitor la costuri, sunt la fel sau mai mici daca ar fi sa compari cu alimentatia traditionala. Mult succes!

      Apreciază

Comentariile sunt închise