Igiena dentara

 

Foarte multe persoane insista mult pe spalarea dintilor si atat, uitand ca acesta este ultimul pas care se recomanda in igiena dentara. Personal folosesc metodele de mai jos, impreuna cu o pasta de dinti fara flor, fara SLS si alte chimicale nocive. Nu folosesc pasta de dinti din argila, fiindca este mult prea abraziva si strica smaltul dintilor si nici bicarbonatul de sodiu si sarea, tot din acelasi motiv. Le folosesc pe ultimele doua rar pentru albirea dintilor, insa niciodata zilnic. De asemenea, ador oil pulling pe care il fac dimineata la prima ora pentru igiena, pentru gingii, pentru intarirea dintilor si a radacinilor cat si pentru albirea dintilor.

  1. Se foloseste initial ata dentara de care stim toti.

2. Dupa parerea mea si a specialistilor, mai importante sunt periutele de dintiinterdentare (cele mai subtiri posibil), cu care se pot elimina foarte multe reziduri care nu pot fi scoase cu ata dentara sau cu un simplu periaj. Mai jos va ofer un video demonstrativ.

3. La acest pas mie imi place mult sa folosesc un Water Pick, si va puteti alege orice model gasiti pe piata.

4. Periajul natural. Acesta se realizeaza fara sa facem miscari circulare care nu elimina rezidurile ci din contra, le indeasa inauntru, ci sa impingem in jos rezidurile ramase dupa ce am curatat toata dantura cu periuta interdentara. Sfatul acesta mi-a fost dat de un medic din SUA si altul din Noua Zeelanda si mi s-a parut cea mai naturala si logica metoda de periere. Am cautat un video sa va arat, insa nu am gasit.

Pentru cei cu diverse probleme, in special cum am inceput eu sa am in SUA, mai exact cu gingii care se ratrageau din diverse motive, printre care si consumul de apa in care era flor (fara sa stiu) si folosirea produselor de ingrijire dentara tot pe baza de mult flor pe care le foloseam din nestiinta.