Igiena dentara

 

Foarte multe persoane insista mult pe spalarea dintilor si atat, uitand ca acesta este ultimul pas care se recomanda in igiena dentara. Personal folosesc metodele de mai jos, impreuna cu o pasta de dinti fara flor, fara SLS si alte chimicale nocive. Nu folosesc pasta de dinti din argila, fiindca este mult prea abraziva si strica smaltul dintilor si nici bicarbonatul de sodiu si sarea, tot din acelasi motiv. Le folosesc pe ultimele doua rar pentru albirea dintilor, insa niciodata zilnic. De asemenea, ador oil pulling pe care il fac dimineata la prima ora pentru igiena, pentru gingii, pentru intarirea dintilor si a radacinilor cat si pentru albirea dintilor.

 1. Ata dentara. Se foloseste initial ata dentara de care stim toti.

2. Periute de dinti interdentare. Dupa parerea mea si a specialistilor, mai importante sunt periutele de dinti interdentare (cele mai subtiri posibil), cu care se pot elimina foarte multe reziduri care nu pot fi scoase cu ata dentara sau cu un simplu periaj. Mai jos va ofer un video demonstrativ.

3. Water Pick. La acest pas mie imi place mult sa folosesc un Water Pick, si va puteti alege orice model gasiti pe piata.

4. Periajul natural. Acesta se realizeaza fara sa facem miscari circulare care nu elimina rezidurile ci din contra, le indeasa inauntru, ci sa impingem in jos rezidurile ramase dupa ce am curatat toata dantura cu periuta interdentara. Sfatul acesta mi-a fost dat de un medic din SUA si altul din Noua Zeelanda si mi s-a parut cea mai naturala si logica metoda de periere. Am cautat un video sa va arat, insa nu am gasit.

Pentru cei cu diverse probleme, in special cum am inceput eu sa am in SUA, mai exact cu gingii care se ratrageau din diverse motive, printre care si consumul de apa in care era flor (fara sa stiu) si folosirea produselor de ingrijire dentara tot pe baza de mult flor pe care le foloseam din nestiinta, va las mai jos un video.

5. Alegerea pastei de dinti. Folositi pasta de dinti naturala fiindca exista sute de optiuni online sau in magazine naturiste, alegand-o dupa urmatoarele principii. Aceasta nu trebuie sa aiba:

 • Sulfat lauryl de sodiu (SLS)
 • Indulcitori artificiali
 • Fluor
 • Alcool etilic
 • Coloranti
 • Parfumuri sintetice
 • Conservanti.

Nu folositi prafuri sau paste de dinti abrazive:

 • Nu folositi pasta de dinti pe baza de argila fiindca este foarte abraziva si distruge smaltul dentar.
 • Daca va place sa va curatati dintii cu sare, folositi-o doar odata pe saptamana, fiindca este foarte abraziva.
 • Spalatul dintilor cu bicarbonat de sodiu trebuie facuta cu masura, fiindca este de asemenea abraziv.

Aici gasiti optiuni pentru pasta de dinti.

%d blogeri au apreciat asta: