Emisiunea "Ligia's Kitchen" · Retete fara foc

Ligia’s Kitchen: Tort de migdale cu fructe

Va prezint episodul numarul 9 din show-ul Ligia’s Kitchen. In episodul anterior am pregatit laptele de migdale, si in episodul acesta voi povesti ce se poate face cu pulpa ramasa de la lapte.
  • Pentru  retete sanatoase, consultati Cartea mea de bucate online care cuprinde peste 300 de retete.
  • Daca doriti sa descoperiti si mai multe retete si sfaturi utile, va invit sa achizitionati cele 8 carti tiparite pe care le-am scris pana in prezent, care pot fi gasite in majoritatea librariile din tara, la Raw Vegan Mall cu autograf, in supermarket-uri si la toate librariile mari online, precum eMagLibris, Carturesti etc. Cartile pot fi livrate si international de catre magazinul Carturesti.
  • Toate cartile cu retete si sfaturi sunt dedicate in special celor care au o alimentatie traditionala, din dorinta de a ii ajuta sa isi imbunatateasca calitatea vietii, fara sa fie obligati sa renunte la obiceiurile alimentare initiale.

28 de gânduri despre „Ligia’s Kitchen: Tort de migdale cu fructe

  1. Yummmy! L-am trecut pe lista: de incercat la urmatoarea ocazie speciala.:D Trebuia sa si tai o felie, ca sa se vada si interiorul, sunt sigura ca arata super.
    PS: Ti-am lasat un mesaj pe fb, scrie-mi pana luni daca te intereseaza.

    Apreciază

  2. Am facut azi tortul si…mi-a placut combinatia de nuci si fructe,aduce la gust cu tortul clasic cu frisca si fructe.A mancat pana si baiatul meu,pentru care am mai adaugat insa fructe.
    Multumesc de reteta si …te urmaresc!

    Apreciază

  3. Am facut si eu acest tort :). A iesit bun, dar poate trebuia sa pun mai multa miere pt ca noua ne plac deserturile mai dulci.

    Draga Ligia, vreau sa te intreb cat timp pot pastra tortul la frigider ? Este destul de satios si cred ca noi l-am manca cam intr-o saptamana….

    Multumesc mult, tine-o tot asa !

    Apreciază

    1. Ma bucur ca v-a placut la toti tortul! Poti pastra tortul la congelator nu mai mult de doua saptamani. La frigider doar, cam o saptamana.

      Apreciază

    1. Uleiul de palmier face frisca mult mai delicata, mai catifelata, mai fina. Se poate folosi un avocado in schimb, insa-i va schimba culoarea.

      Apreciază

  4. Doamne ajuta, Ligia!
    De vre-o 5 zile citesc si ma minunez de site-ul tau, de bucatele minunate fara foc. Acum doua zile am incercat laptele de orez si scortisoara si ne-a placut enorm. ieri am facut laptele de migdale si neaparat si tortul de migdale cu fructe. Ambele au fost delicioase, iar sotul meu a ramas placut surprins de surpriza cu tortul. El de vre-o jumate de an tot citeste si culege informatii de spre aceasta bucatarie fara foc, insa pe mine nu m-a putut convinge. Dar acum cateva zile am redescoperit singura acest minunat stil de viata. Ne-am propus si noi sa incercam sa mancam cat mai sanatos si cat mai crud. De ceva timp am renuntat la carne, la prajeli, si o data cu posturile si la lactate si oua, introducand la cina o masa de salate crude. Acum, odata ce am descoperit site-ul tau , nadajduim sa aplicam cat mai multe retete crude in viata noastra.
    Si inca ceva, i-am dat si bebelusului meu de 7 luni lapte de orez si lapte de migdale, si i-a placut enorm. Speram sa nu aiba reactii neplacute, dar pana acum a fost bine.
    Am facut si cateva poze cu tortul de migdale pe care daca doresti ti le pot trimite.
    Numai bine si multumim pentru tot ce faci pentru noi, Ligia!
    Viorica

    Apreciază

    1. Draga mea Viorica, multumesc mult pentru toate cuvintele tale de apreciere! Ma bucur enorm sa aud ca preparatele raw au succes si vreau neaparat sa vad poze! Iti recomand neaparat si germenii si vlastarii, deoarece sunt foarte importanti in alimentatia noastra zilnica, indiferent daca consumam mancare gatita sau raw. Acestia trebuie sa reprezinte baza tuturor salatelor indiferent daca e iarna sau vara, deoarece au atat de multe proprietati nutritionale ca bat orice fel de leguma si fructa. Iti dau link-ul ca sa te lamuresti de calitatea lor, sunt uimitori. Pentru bebelus nu-ti fa griji, exista copii in SUA care sunt crescuti pe hrana vie de la luna a cincea de viata si ajung niste copii extrem de sanatosi, plin de viata, cu un sistem imunitar mai puternic decat al altor copii de vastra lor si extrem de ageri din punct de vedere intelectual. Doar un sfat, atunci cand ii dai lapte de migdale/nuci/orez integral, inmoaie-le neaparat in prealabil, cel putin 8 ore si arunca apa in care au fost inmuiate. In felul acesta enzimele se trezesc la viata, blocurile de grasimi sunt trasformate in acizi grasi esentiali iar eventualele chimicale cu care a fost tratate, se elimina intr-o masura. Iti doresc mult succes si daca ai vreo intrebare, simte-te libera sa-mi trimiti mesaj si-ti voi raspunde in limita timpului disponibil.

      Numai bine!
      Ligia

      Apreciază

  5. Am facut comanda si de cartea de bucate crude+punga pentru lapte, astept cu nerabdare sa soseasca, s-o studiem si sa ne apucam de treaba. ca sa culeg retete de pe net e mai greu cu asta mic:)

    Apreciază

  6. Salut, Ligia!
    Multumesc mult ca mi-ai raspuns. Multumesc mult si de sfaturi si recomandari, insa eu oricum puneam nucile l-a muiat in apa seara si le faceam dimineata lapte. dar nu stiu cum sa fac cu orezul, ca eu il faceam faina si apoi il puneam in blender cu apa si nuci pt lapte. sa-l pun l-a inmuiat si pe asta de cu seara?si apoi il fac faina?
    iti voi trimite pozele in cel mai scurt timp.
    O zi frumoasa.
    Viorica

    Apreciază

  7. Multumesc pemtru raspuns. Am primit acum cateva zile si cartea ta cu retete plus punga de strecurat lapte. Deocamdata suntem la faza de colectare a ingredientelor speciale si apoi ne apucam de treaba. o zi buna si numai bine.
    Viorica

    Apreciază

  8. Buna :),

    maine am de gand sa incerc si eu acest tort si am doua intrebari. Se poate folosi ulei de susan presat la rece in loc de uleiul de palmier? si cajuul in ce sa il inmoi?
    Multumesc frumos,
    mada

    Apreciază

    1. Mada, nu se poate folosi ulei de alt fel – doar de palmier, cocos sau cacao (uleiuri mai groase si care se intaresc dupa aceea). Caju-ul se inmoaie in apa si arunci apa dupa aceea. Spor!

      Apreciază

  9. Multumesc pentru raspunsul rapid :), mi-a fost de mare ajutor avand in vedere ca sunt incepatoare in acest domeniu. Am testat reteta, acum si tortul, e altceva si mi-a placut.
    astept cu nerabdare weekendul urmator sa vad ce reteta o sa mai incerc :).
    Iti doresc o saptamana usoara,
    Mada.

    Apreciază

  10. Ligia, daca as folosi pudra de miglade in loc de ‘miglade procesate’ crezi ca e ok? Cu putina apa ar fi bine sau ar iesi cu prea multe nuci? merci

    Apreciază

  11. Am incercat azi reteta si a iesit o tarta delicioasa, din care nu poti manca prea mult pt ca e f satioasa. Eu insa am pus cacao la blat 🙂
    Iti multumesc, Ligia, este 1 data cand fac un desert raw!
    Un we cat mai linistit!
    Natalia

    Apreciază

    1. Multumesc Natalia! Asa sunt toate deserturile raw, de aceea si precizez mereu ca sunt foarte economicoase fiindca sunt foarte satioase. Cu drag!

      Apreciază

  12. Eu am probleme cu mixatul blatului,Ligia!Ce robot folosesti tu? Iti multumesc!
    Dupa cum vezi, prepar tarta pt a doua oara, de data asta cu banane!
    iti multumesc.

    Apreciază

Comentariile sunt închise